top of page
Search
  • Ioana Borcan

Oglinda, oglinjoara


   Fiecare om cand era copil s-a uitat cel putin o data, presupun, intr-o oglinda. Si s-a mirat atunci cand a ridicat mana dreapta, iar persoana din oglinda mana stanga. Fiecare om s-a analizat in oglinda, si-a descoperit defectele, dar si-a descoperit si atuurile. Toti am ras in oglinda, toti am cantat si dansat in oglinda, toti am vorbit cu noi in oglinda, sau cu adversarul, sau cu persoana iubita. Si toti am plans in oglinda. Si am spus de plans separat pentru ca atunci ochii nostri au fost o poarta catre suflet, prin ei s-a vazut tot interiorul nostru, sentimente si resentimente, amintiri si planuri, trecut si viitor, bine si rau. Oboseala. 

   Dar stiti vorba aia, in viata totul e relativ si nu esti sigur de nimic decat de moarte. Noi ca oameni avem seria asta de lucruri pe care le facem sub forma de rutina, implicand placerile si neplacerile, obligatile si drepturile etc. Mancam, dormim, mergem, vorbim, iubim, gandim. Totul are o anumita directie, viata noastra merge pe o sina, precum un tren, si ne ferim ca nu cumva sa ne abatem de la felul in care ar trebui sa fie. Iar calatoria se poate sfarsi brusc...tare brusc.  Oare trebuie mearsa repede, sau ne putem misca agale admirand unde ne aflam si oprind in statii cand e nevoie?

   Si ce ar fi daca ar exista o oglinda a lumii in care traim? Un loc in care ce iti place aici, nu iti place acolo si ce iti face bine aici, iti face rau acolo. Un loc in care urasti mancarea ta favorita si prietenul tau cel mai bun este dusmanul tau de moarte. Unde parintii se comporta invers cu tine, unde ce iubesti, urasti si invers, unde sunt legale drogurile, dar ilegale fructele. Crezi ca te-ai descurca aici?

   Si totusi, tot in oglinda ar trebui sa ne privim faptele in raport cu celelalte persoane. I mean, daca tie nu-ti place sa fii barfit, nu barfi. Daca tie iti place sa ti se spuna adevarul, spune adevarul. Si lista continua, insa pierdem esentialul. Gandeste-te la tine, fa o schimbare pentru tine si omul din oglinda, fii bun pentru tine si omul din oglinda. Pentru ca nu stii ce va fi a doua zi, si degeaba spui un lucru cand poate fi prea tarziu, mult prea tarziu pentru a schimba ceva ce nu ai rezonat cum trebuie. 

 

So, are you satisfied with the last things you did or said?

1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page