top of page
Search
  • Ioana Borcan

Scrisoare pentru cea mai buna prietena

Scumpo,

Nu stiu cu ce sa incep, nu stiu ce sa iti spun prima data. Vreau sa te opresti din orice ai face acum, sa rasufli, chiar daca poate nu iti doresti asta pana la capat, si sa te gasesti pe tine. Sa o aduci inapoi pe fata aceea fericita, care ii facea pe toti sa rada, care lumina chiar si camerele fara ferestre. Vreau sa fii linistita, sa dormi noaptea fara intreruperile acelea care iti aduc regrete si sa poti sta un moment singura fara sa iti planga sufletul.

Fata mea, stiu ca suferi si stiu cat suferi, stiu si ca te-a durut mult tot ce s-a intamplat. Insa mai stiu ca oricat tineai la el, nu te-a meritat. Si ti-o spun direct, chiar daca te va durea si mai tare, pentru ca stii si tu ce ai fost pentru el. Ai fost hrana pentru un orgoliu bolnav si nesatul. Ai fost o jucarie in mainile unui imatur aflat la maturitate. But darling, be strong, caci acum stii multe. Ai vazut si tu unde ai gresit si ai grija sa nu mai repeti asta. Te rog sa ai grija cui oferi si ce oferi de acum incolo. Pentru ca locul tau este langa cineva capabil, langa cineva care va stii cum sa te infloreasca, nu langa cineva care iti va taia radacinile si iti va rupe florile.

Ai incredere in mine si asculta-ma! Va veni o zi, mai devreme sau mai tarziu, cand o raza de soare calda se va prelinge peste pleoapele tale intr-o dimineata si atunci nimic nu va mai fi la fel. Va veni persoana care va vedea in tine lucruri dulci si care le va gusta cu grija. Va veni persoana aceea care iti va vedea frumusetea aceea fara cusur, asa cum o vad si eu, si iti va vedea si bunatatea aia nebuna de care nu va profita, ci din contra, o va spori.

Tu crede-ma, esti minunata, si nimeni in aceasta lume nu are dreptul sa nege asta sau sa te determine pe tine sa incetezi sa crezi acest lucru. Eu sunt foarte norocoasa ca te am, si sincer, nu mi-as putea imagina viata fara tine, deci fa in asa fel incat sa zambesti din toata inima aia a ta mare si sa treci peste orice obstacol care sta in calea absolutului tau. Eu stiu ca esti puternica si ca totul va fi bine, insa doar tu ai putere suprema asuprea gandurilor, sentimentelor si actiunilor tale. Aminteste-ti ca nu ai nevoie de nimeni sa te faca fericita, ca nu depinzi de niciun mesaj sau telefon de la el, si ca singura ta sursa de bucurie esti tu. So work on it!

PS: intr-o zi va vedea el ce a pierdut, insa va fi prea tarziu, caci atunci tu vei avea deja tot ce ai nevoie! :) te iubesc

490 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page